Osijek četvrti, Đurđenovac ostao

Kuglači Osijeka poraženi su u Splitu, ali su ipak zadržali četvrto mjesto u konačnom poretku. Status superligaša zadržao je i Đurđenovac, pobjedom nad Željezničarem, ali i uz malu pomoć Mertojaka. Odlična Ines Tomić dovukla je Osječanke do minimalnog poraza na Pongračevu, za utjehu da iz superligaškog društva ipak ne odlaze sa posljednje pozicije. Zrinski Pivovara sezonu završava na 4. mjestu, s bodom manje od trećeplasiranog Zaboka.
Osječki Željezničar maksimalnom pobjedom u Požegi sačuvao je bod prednosti nad Zanatlijom i osvojio naslov drugoligaškog prvaka. Uz malo sreće drugoligaški status mogli su sačuvati kuglači Zare-Auto Matrix. Međutim, izgubili su domaći meč protiv Nove Gradiške za 2 čunja, a kako je PKK Halo 192 slavio protiv Slavonca, pali su na posljednju poziciju te sele u 3. HL.
Slijedi pauza za Uskrs (Final four Lige prvaka), a zatim kvalifikacije pojedinačnog prvenstva RH za muškarce (Đurđenovac) i žene (Slavonski Brod). Do Uskrsa muškarci igraju polufinale kupa Regije Istok (Zanatlija-Đurđenovac i Fortuna-Nove nade), a odmah poslije Uskrsa finale žena igraju Sloboda-Tvin i Osijek 97.

HEP SHL M   HEP SHL Ž   1.HL S   2.HL M

By Published On: 24/03/2024